ASIGURARE OBLIGATORIE LOCUINTE

Asigurarea obligatorie a locuintelor este reglementata de legea 260/2008. Asigurarea locuintelor devine astfel obligatorie pentru toti cetatenii Romaniei. Daca ai o locuinta fie ea o garsoniera, un apartament sau o casa si este locuibila, aceasta trebuie asigurata. O asigurare obligatorie de locuinta este necesara:

 • daca tinem la familia noastra, asigurarea obligatorie de locuinta este atat necesara cat si foarte utila.
 • pentru a evita diferite calamitati, asigurarea obligatorie de locuinta este necesara.

Atunci cand ai o locuinta ( casa, garsoniera, apartament ), trebuie sa fi si asigurat. Asigurarile de locuinte au fost reglementate mai exact in 2008 dupa cateva calamitati naturale si nu numai prin care mii de romani au ramas fara casa. Din acel moment, mai multe legi au fost adoptate prin care romanii sunt obligati sa detina o asigurare obligatorie a locuintei personale.

Un dezastru poate veni atunci cand nu ne asteptam. O asigurare obligatorie este cea mai buna alegere impotriva dezastrelor care te pune la adapost ori de cate ori este nevoie.

Iata mai jos cum sunt catalogate asigurarile de locuinte si denumirea lor :

 • locuinta proprietate personala
 • locuinta de serviciu
 • locuinta de interventie
 • locuinta de cazare temporare
 • locuinta de sociala
 • locuinta de protocol
 • locuinta de vacanta

Locuintele sunt clasificate dupa doua tipuri conform legii 260/2008 …, cele de tip A si cele de tip B. Diferenta intre cele doua tipuri de locuinte se refera la tipul de constructie si materialele folosite dupa cum urmeaza :

 • Locuinta de tip A care ne ofera un sistem de constructii robust din beton, caramida, lemn , fier sau oricare alt material de constructii robust catalogat ca material de constructii pentru constructii civile si/sau industriale sau pentru locuinte de orice tip pentru care suma de asigurare este de maxim 20.000€
 • Locuinta de tip B : sunt locuintele compuse din materiale netratate chimic sau nearse din chirpici de exemplu care pot fi asigurate cu pana la 10.000€

Asigurarea locuintei este un factor important atunci cand detii oricare dintre cele doua tipuri de locuinta. Felul in care te asiguri sau cu cine te asiguri este la alegerea ta. De aceea noi brokerii de asigurari propunem clientilor nostri o gama larga de asigurari pentru toate tipurile de locuinte.

Pe langa asigurarile de locuinte care sunt obligatorii, din gama asigurari, va propunem de altfel si asigurari rca, casco, auto, de sanatate, de viata sau calatorii, etc. in mare, toate tipurile de asigurari. Avantajul nostru este acela ca pe langa o asigurare obligatorie locuinta, iti propunem si cel mai ieftin rca sau cea mai ieftina asigurare auto. La pachet cu asigurarea obligatorie de locuinta, vei primi si un rca ieftin sau orice alt tip de asigurare pe care o doresti. Apeleaza la noi cand ai nevoie de orice tip de asigurare pe pagina noastra https://www.asigbrokerbaiamare.ro

Lasa un comentariu