Ce faci daca esti asigurat City Insurance si ai o dauna

Ce faci dacă ești client City Insurance ori dacă ești victima unui accident cu o mașină asigurată la City

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis in 17 septembrie 2021 să deschidă procedura falimentului pentru liderul pieței RCA: City Insurance.

In cazul in care detineti o polita de asigurare emisa de City Insurance polita dumneavoastra de asigurare ramane in continuare valabila, producandu-si efectele.

Puteti insa denunta in orice moment polita si sa incheiati una noua la un alt asigurator autorizat. Daca denuntati polita si nu ati avut daune in perioada de valabilitate de pana la denuntare, pentru perioada neexpirata aveti dreptul sa va recuperati diferenta de prima de la FGA – Fondul de Garantare a Asiguratilor urmand a trimite solicitarea online pe adresa de mail: cerere.plata@fgaromania.ro sau prin posta.

Pentru a face o asigurare RCA la alt asigurator puteti sa obtineti cotatiile si ofertele online pe linkul: https://www.asigbrokerbaiamare.ro/asigurare-rca-online/  si daca aveti posibilitatea platii cu cardul o tot puteti emite pe loc in cateva minute.

 

In cazul in care sunteti victima unui accident rutier produs de un conducator auto prin intermediul unui autovehicul asigurat printr-o polita RCA emisa de City Insurance:

  • daca nu ati avizat inca dauna la City Insurance, aveti dreptul sa o faceti adresandu-va Fondului de Garantare a Asiguratilor cel tarziu pana la data denuntarii politei RCA de catre asigurat, dar nu mai mult de 90 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii falimentului;
  • pentru incasarea indemnizatiilor/despagubirilor veti putea depune o cerere de plata motivata si insotita de documente justificative, incepand cu data publicarii deciziei ASF de retragere a autorizatiei pentru City Insurance in Monitorul Oficial si pana la maximum 90 de zile de la ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii de faliment sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior. FGA are dreptul de a incepe plata sumelor cuvenite creditorilor de asigurari (asigurati, beneficiari, terte persoane pagubite) de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului impotriva CITY Insurance.

Indiferent daca v-ati adresat sau nu FGA in vederea incasarii despagubirii, aveti dreptul sa formulati si o cerere de admitere a creantei (despagubirii pretinse) in cadrul procedurii de faliment in termenele si urmand instructiunile lichidatorului judiciar care va fi desemnat de Tribunalul Bucuresti. Trebuie sa stiti ca, in masura in care ati incasat sume de la FGA, acestea vor fi deduse in cadrul procedurii de faliment din sumele pe care ati mai fi eventual indreptatit sa le primiti.

Lasa un comentariu