S-a prelungit valabilitatea politelor RCA Euroins pana la 8 decembrie 2023

 

Prelungire valabilitate asigurari RCA Euroins

 

Astazi 31.08.2023, Guvernul a aprobat proiectul de OUG elaborat la nivelul ASF de prelungirea valabilitatii asigurarilor RCA Euroins cu inca trei luni, deci asigurarile RCA Euroins vor fi valabile până pe 8 decembrie, inclusiv.

O altă decizie importantă este prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă trei luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins. Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

Astfel, prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32 ) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile  în cazul Euroins, până pe 8 decembrie 2023 – se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Pentru o cotatie RCA online poti accesa calculatorul RCA online de pe linkul: https://www.asigbrokerbaiamare.ro/asigurare-rca-online/

Lasa un comentariu