Asigurarea de raspundere civila a caselor de expeditie

asigurare case expeditiiAsigurarea de raspundere civila a caselor de expeditie este asigurarea care acopera daunele materiale provocate marfurilor si eventualele cheltuieli legate de expediere pe care organizatorii sau intermediarii, datorita activitatii, le pot produce tertilor si reprezintă răspunderea civilă legală a caselor de expediţii pentru orice daună fizică asupra bunurilor care i s-au dat în grijă, precum şi pentru orice pierdere financiară datorată erorilor sau neglijenţei în exercitarea profesiunii pentru care Asiguratul poate fi legal răspunzător faţă de clienţii sau sub-contractorii săi în calitate de transportatori.

Rolul unei case de expeditii este de a face legatura intre firmele de transport detinatoare de parcuri auto si firmele care doresc sa transporte marfa. La prima vedere, s-ar putea crede ca pentru acest serviciu casa de expeditii percepe un comision care este suportat de catre beneficiarul transportului, astfel incat se naste in mod firesc intrebarea: daca eu am marfa de transportat oare nu ies in castig adresandu-ma in mod direct unei firme transportatoare detinatoare de parc auto ?

In realitate, lucrurile nu stau deloc asa, importanta acestei verigi suplimentare, pozitionata intre transportator si detinatorul marfurilor, generand in fapt economii importante pentru ambele parti.

Dar de unde vine castigul unei case de expeditii, daca el nu este generat in mod direct din bugetul alocat de client pentru marfa pe care doreste sa o transporte ?

In primul rand, o casa de expeditii are in baza sa de date sute de transportatori cu parcuri auto, mai ieftini sau mai scumpi si cunoscand evolutia preturilor in piata, stie si poate sa aleaga pentru clientii sai cele mai bune si mai sigure oferte. Astfel, daca in luna august de exemplu tarifele in transport sunt mai mici deoarece volumul marfurilor transportate este mult redus de faptul ca majoritatea producatorilor sunt in vacanta, in luna iulie aceste tarife sunt mult mai mari. Fluctuatia preturilor pe timpul anului inregistreaza diferente destul de mari in tarifele de transport ,iar casele de expeditie pot prezenta variantele corecte clientilor.

Transportatorii sunt verificati de catre casele de expeditie, astfel incat toate asigurarile lor sa fie incheiate si achitate la zi, sa nu existe antecedente de furt, accidente, transbordari de marfa neautorizate, depaletizari de marfa sau intarzieri in livrarea marfurilor catre destinatarul lor.

O casa de expeditie care are o colaborare cu un parc auto are tarife negociate preferentiale, mai mici datorita volumelor pe care le realizeaza, astfel incat ea poate oferta catre client preturi de transportator direct.

 

Obiectul asigurării

Asiguratorul acoperă răspunderea civilă legală ce îi revine Asiguratului pentru pierderea, avarierea sau distrugerea totală sau parţială a mărfii, precum şi pentru alte pierderi financiare legate de expediţie (de depozitare, de limitare a pagubelor, de redirecţionare a mărfii, etc.) produse între momentul luării în primire a mărfii pentru expediţie şi momentul predării ei destinatarului, dacă avarierea, pierderea sau cheltuielile se datorează unor erori sau omisiuni comise fără intenţie de către Asigurat în operaţiunea de organizare a expediţiei (transporturile organizate de Asigurat, în trafic intern şi/sau internaţional pe rute terestre, fie în conformitate cu condiţiile USER, fie în conformitate cu condiţiile FIATA, după cum se emite sau nu un document FIATA pentru transportul în cauză).

 

Riscuri acoperite

  • pierderea sau avarierea mărfurilor preluate de Asigurat în vederea organizării transportului;
  • cheltuieli justificate în legătură cu organizarea transportului (costuri de depozitare, cheltuieli de limitare a pagubelor, cheltuieli de redirecţionare a mărfurilor, etc.);
  • cheltuieli de judecată la care este obligat Asiguratul în procesul civil.

 

Suma asigurată

La încheierea asigurării se stabilesc:

  • limita de răspundere pe eveniment, aceasta reprezentând limita maximă de răspundere asumată de Asigurător pentru prejudiciile generate de producerea unui eveniment;
  • limita de răspundere agregată, aceasta reprezentând răspunderea maximă asumată de Asigurător pentru prejudiciile generate de producerea evenimentelor asigurate pe întreaga perioadă de valabilitate a contractului de asigurare;
  • dacă valoarea mărfii care face obiectul unui transport depăşeşte limita răspunderii înscrisă în Poliţă, Asiguratul poate solicita anterior executării transportului, printr-o adresă scrisă înaintată Asigurătorului, aprobarea pentru mărirea răspunderii, comunicând valoarea, natura mărfii, punctul de plecare şi cel de destinaţie.

 

Prima de asigurare

În general, la momentul încheierii poliţei se calculează prima de asigurare prin aplicarea cotaţiei asupra volumului anual estimat al încasărilor Asiguratului din organizarea de expediţii de mărfuri în trafic intern şi/sau internaţional.

Poliţa de asigurare se poate încheia în condiţiile stabilirii, de comun acord, a unei franşize deductibile, caz în care prima de asigurare se reduce corespunzător valorii franşizei stabilite.

 

Excluderi

Sunt excluse din asigurare şi Asigurătorul nu acordă despăgubiri pentru:

  • bijuterii, perle şi pietre preţioase, blănuri, obiecte de artă şi de colecţie sau alte obiecte care au o valoare artistică, ştiinţifică sau istorică;
  • metale preţioase (prelucrate sau neprelucrate), bani, bilete de bancă, monede, cecuri, acţiuni, obligaţiuni, cupoane şi orice alte hârtii de valoare;
  • ţigări;
  • băuturi alcoolice altele decât vin şi şampanie.

Asiguratul nu are răspundere civilă dacă evenimentul asigurat s-a produs dintr-o cauză de forţă majoră invocată şi dovedită, din culpa exclusivă a persoanei prejudiciate sau din culpa exclusivă a unei terţe persoane.

Daca aveti nevoie de o oferta de pret pentru o astfel de asigurare de raspundere civila a caselor de expeditie si aveti nevoie de consultanta va invitam sa ne lasati un mesaj pe pagina noastra de contact:

https://www.asigbrokerbaiamare.ro/date-de-contact/

Lasa un comentariu