Asigurari CMR pentru transportatori


Ce este asigurarea CMR?
Asigurarea CMR este asigurarea de raspundere a transportatorului, in calitate de caraus, pentru marfa transportata.

Cine trebuie sa incheie o polita CMR?
Asigurarile CMR se adreseaza firmelor care au de efectuat transporturi in tara sau strainatate cu vehicule personale, inchiriate sau in gestiune.

Ce riscuri acopera asigurarea CMR?
Riscurile asigurate de polita CMR sunt pierderea totala, partiala sau deteriorarea produselor transportate precum si depasirea termenului de livrare din vina transportatorului. Aceasta polita se poate incheia pentru un singur transport, acoperirea riscurilor fiind delimitata in timp si spatiu conform contractului sau pentru o perioada de timp -una sau mai multe luni, precum si perioade de un an, acoperind riscurile tuturor transporturilor efectuate in perioada de asigurare conform conditiilor contractuale.
La cererea asiguratului si prin plata unei prime suplimentare se poate opta si pentru includerea riscului de furt al bunurilor transportate. Unele companii asigura doar furtul prin efractie, altele furtul partial sau integral.

Ce riscuri nu sunt acoperite de polita CMR?
Asigurarea CMR nu acopera situatiile in care nu intervine raspunderea transportatorului. De asemenea, nu iti va acoperi pagubele indirecte, cum ar fi scaderea valorii marfii transportate si altele asemanatoare, pagubele rezultate pe perioada unui razboi sau care au rezultat in urma grevelor, cheltuieli pentru imbunatatirea sau transformarea bunurilor, pagubele produse prin repararea unor avarii produse de cauze care nu sunt cuprinse in polita de asigurare. Polita CMR nu despagubeste produse autovehiculului cu care se efectuează transportul, astfel de situatii fiind acoperite de o asigurare auto. De aceea, iti recomandam sa ne contactezi pentru a afla toate detaliile despre acest tip de polita de asigurare.

Ce tipuri de marfa sunt asigurate?
Conform conventiei CMR nu pot fi asigurate animale vii. Exista marfuri excluse conform conditiilor de asigurare, dintre cele mai frecvente fiind hartii de valoare, metale pretioase, bani, bilete de banca, bijuterii, blanuri, obiecte de arta si de colectie.
Pot fi clauze speciale de preluare in asigurare pentru transportul vehicule pe platforme, marfuri perisabile transportate cu vehicule dotate cu instalatii frigorifice, marfuri periculoase, transporturi efectuate pe baza conventiilor postale internationale, produse electronice. Daca nu transporti marfuri generale trebuie sa ai prevazute in asigurare clauze speciale pentru a putea primi despagubiri.

Cat costa o asigurare CMR?
Prima de asigurare pentru o astfel de polita variaza de la o companie de asigurari la alta si se calculeaza in functie de:
-natura marfurilor transportate;
-detalii privind vehiculul utilizat pentru transport;
-suma asigurata solicitata de asigurat.
Pentru oferte de pret sau calculatie va rog sa ne lasati mesaj pe site: cerere oferta asigurare CMR sau pe whatsapp pe nr. 0744100798.

Lasa un comentariu